Archive for the ‘Geen duidelijke categorie’ Category

You are currently browsing the archives for the Geen duidelijke categorie category.


Hakken

Reeds twee keer liep ik op hakken. Na het grootste deel van mijn min of meer volwassen leven op platte Doc Martens, legerkisten en teenslippers versleten te hebben, kocht ik voor een spreekwoordelijk prikkie een paar enkellaarsjes met schattig hakje. Marktplaats is the place to be. Het zijn trouwens Doc Martens en ze zitten als gegoten.

Ik begrijp nu twee dingen over het schoeisel van de gemiddelde vrouw. Allereerst zijn hakken goed om te onthaasten. Op die wankeldingen kan ik mijn normale wandeltempo echt niet aan. De beginnende hakkendraagster zal dus óf heel veel moeten oefenen in het lopen op haar nieuwe schoenen, óf iets eerder van huis moeten gaan om op tijd op afspraken te komen. Hoewel hakschoenen, modieus als ze zijn, mij wellicht eindelijk een reden geven om fashionably late te zijn, in plaats van gewoon het Hoksebargs kwartiertje aan te houden.

Daarnaast weet ik eindelijk wat het is om je als vrouw onveilig te voelen op straat. Als ik van huis naar kroeg of van kroeg naar huis loop, stap ik normaal gesproken stevig door. Mocht een enge man mij lastigvallen, dan ren ik wat harder, nadat ik hem wellicht in zijn kloten getrapt heb met mijn stalen neuzen. Het is nog nooit gebeurd, maar het is fijn te weten dat de mogelijkheid bestaat.

Op hakken daarentegen kan ik worden ingehaald door iedere dronken, bejaarde of kreupele enge man. Wil ik modieus blijven, dan zal ik toch echt de halters weer eens uit de kast moeten halen. Ooit moet ik aan mijn rechtse directe genoeg hebben om me weer veilig te voelen.