Archive for the ‘Theefietslog 2.0’ Category

You are currently browsing the archives for the Theefietslog 2.0 category.


Mobiel

Tien jaar geleden begon ik mijn eerste weblog.
Vijf jaar geleden kocht ik een laptop.
Drie jaar geleden bezorgde ik, lichtelijk aangeschoten na een middag terras, een jobstudent in een callcenter zijn bonus door een mobiel internetabonnement af te sluiten.
Anderhalf jaar geleden werd dit internetabonnement nuttig, toen ik een smartphone kreeg.
Vandaag vroeg ik me af of er niet toevallig een WordPressapp bestaat.

Dit is mijn allereerste smartphonebericht op Theefietslog. Dat er nog veel mogen volgen.

Zesentwintig-plus

Nee, u moet niet denken dat ik het webloggen niet meer interessant vind. Na de overplaatsing naar mijn eigen domein is er nog het één en ander dat moet veranderen, maar ik ben al best tevreden over Theefietslog 2.0. Niet tevreden ben ik over mijn schrijfsels, wegens het niet meer bestaan ervan. Ik schrijf nog wel af en toe, maar kom meestal niet tot een eind.

Dat ik weer bij de fysiotherapeut loop, helpt hier niet bij. Ik loop er namelijk niet voor niets; mijn nekklachten zijn in volle hevigheid teruggekomen, nu inclusief rugpijn. Bovendien heb ik nog altijd last van mijn overbelaste polsen. Ik voel me echt zesentwintig-plus.

Wel heb ik tegenwoordig Twitter. Twitteren (tweeten? ik zit er nog niet zo goed in) is snel en dus minder belastend dan het schrijven van uitgebreide verhalen. Geen idee of ik dit lang volhoud, maar toen ik vernam dat zelfs mijn grote zus al enige maanden twittert, kon ik niet achterblijven.

U kunt mij dus gewoon blijven volgen. Via Hyves, Facebook, Twitter of gewoon via Theefietslog. En dat voor een zesentwintig-plusser.

 

(Maar als u in Haaksbergen bent, mag u ook best een kopje koffie komen drinken.)

Titel, part two

Zo te zien is het gelukt met de titel!

Titel

Ik heb een Nederlands vertaalpakket gebruikt om mijn weblog Nederlandstalig te laten zijn. Ik schrijf immers ook in die taal. Wat ik echter niet wist, is dat hierdoor – dat vond ik althans na wat gegoogle – er een nogal vreemde titel wordt gegeven aan Theefietslog. Iets met Project-Id-Version en dan nog wat vage tekst. Kan iemand mij vertellen hoe ik Theefietslog weer gewoon Theefietslog kan laten heten?

Beetje bij beetje

En opeens had ik mijn witte, zij het iets gelig uitgeslagen, rock ‘n roll piano als achtergrond ingesteld. Het is geen goede foto, dat ben ik met u eens, maar het bewijst wel dat ik meer kan met computers dan ik ooit dacht. Ik pruts in stylesheets, knip en plak op goed geluk en weet Versie 2.0 zo steeds beter naar mijn smaak in te richten.

En wat vindt u van mijn foto? U begrijpt vast wel dat ik graag een beetje in de anonimiteit blijf, vandaar de vaagheid. Inmiddels is het mooie blonde kapsel trouwens weer half donker, dus zo goed gelijken mijn foto en ik niet meer. Voordat ik Versie 2.0 officieel open, wil ik naar de kapper, en dat is slechts één van de vele dingen op mijn to-do-list. Eerst maar eens een borrel.

Theefiets, lang geleden, of hoe ik maar wat aankloot met Theefietslog versie 2.0

Theefiets aan de Amsterdamsestraatweg - vroeger

Theefiets aan de Amsterdamsestraatweg - vroeger

 

Het is nog een beetje uitproberen hoe alles werkt. Foto’s uploaden werkt niet: de map is niet beschrijfbaar, meent WordPress – al zijn we daar dan weer niet helemaal zeker van, gezien een vraagteken in de foutmelding. Gelukkig heb ik mijn FTP-programmaatje nog, maar die omweg lijkt me niet helemaal de bedoeling. Ik voorzie lange maanden van eenzame opsluiting en vierkante ogen. So be it.

QuickPress

Gelukkig kan ik snel typen.

Twee punt nul?

In mijn msn-naam (want daar gebeurt het!) staat stoere praat over PHP en MySQL. Maar ik weet niet wat het is, ik volg alleen maar handleidingen die ik google – want dat kan ik dan nog net wel. Ooit wordt dit Theefietslog 2.0 maar eerst ga ik de komende tijd maar eens lekker wat sleutelen aan theefiets.nl. Nu ik weer aan het studeren ben, kan mijn studieontwijkend gedrag immers niet achterblijven…