Archive for augustus, 2008

You are currently browsing the Theefietslog archives for augustus, 2008.


Eiland

Als ik binnenkom, staat de televisie aan en bij hoge uitzondering blijft hij dat ook. Oma houdt van sport en de openingsceremonie van de Olympische Spelen is net bezig. Het geluid gaat uit en terwijl we bijkletsen, houden we het beeld goed in de gaten, totdat de sporters in optocht door het stadion lopen. We wachten op de Nederlandse deelnemers en kletsen ondertussen door, de binnenkomende landen als leidraad voor ons gesprek gebruikend.

We hebben het over achternichtjes in Canada, schoondochters uit Spanje, geadopteerde kinderen uit Colombia en prinsessen uit Argentinië. Bij elke vlag die maar enig rood, wit of blauw bevat, gaan we op het puntje van onze stoel zitten. We zouden de Nederlandse equipe toch eens missen. Maar lang voordat we onze landgenoten ook maar kúnnen missen, blijkt al dat veel vlaggen rood, wit en blauw bevatten.

En dan komt Samoa. Oma vraagt zich af waar dát nu weer ligt, waarop ik antwoord dat ik me meen te herinneren dat het een eiland in de Stille Oceaan is. “Mooi voor die mensen,” reageert oma, “komen zij ook eens van dat eiland af.”