Archive for oktober, 2008

You are currently browsing the Theefietslog archives for oktober, 2008.


Live vanuit Barcelona!

Hier is Janneke, live vanuit een hostel in Barcelona. U vraagt zich natuurlijk af waar ik de laatste tijd mee bezig ben geweest; de laatste weken was ik voornamelijk bezig met het idee dat ik bijna vakantie had. Ik was eraan toe, moet u weten. Afgelopen vrijdag vertrok ik met zeven lieve vriendinnen naar Valkenburg, voor een supergezellig, actief, heftig en relaxed weekendje weg. Zondagavond kwam ik thuis, om vandaag weer te vertrekken voor het volgende tripje: Barcelona.

En hier zit ik dan, terwijl mijn reisgenoten even uitrusten of onder de douche staan. Het hostel is geweldig, in een lekker alternatieve buurt. We hebben de Ramblas bezocht, een broodje gegeten in het sprookjescafé, koffie gedronken op een plein tussen allerlei alternatievelingen, honden en wietlucht en boodschappen gedaan in een supermarkt die een bestelling van ons eigen hostel aan de muur had hangen. Morgenochtend ontbijten we dus waarschijnlijk uit dezelfde supermarkt.

Het leven is goed, dat wil ik even aan u kwijt. Mijn vakantiegevoel begon in Valkenburg al en is hier zo mogelijk nog meer aanwezig. Het is warm weer, ik heb mijn Spaans alweer een beetje geoefend – dat kan zelfs in het Catalaanse Barcelona, gelukkig. De vliegreis is me net als drie jaar geleden erg meegevallen, op een beetje pijn in mijn rechteroor na. Die pijn voel ik niet meer, gelukkig niet. Wat ik wel voel? Rust, vakantiegevoel en grote nieuwsgierigheid naar wat de komende dagen nog komen gaat. Ik geniet volop!