Archive for februari 9th, 2009

You are currently browsing the Theefietslog archives for the day maandag, februari 9th, 2009.


Voordeel?

Ik ging naar de kroeg met mijn telefoon en kwam zonder thuis. Tussen deze momenten deden we er per Fiat Doblò alles aan om mijn telefoon te traceren, maar zonder resultaat. Teleurgesteld en onbereikbaar liep ik terug naar de kroeg, alwaar ik nog even naar binnen ging om de kroegbazin te vragen of ze écht geen telefoon had gevonden. IJdele hoop, zo bleek. Ze dacht met me mee en we kwamen tot de conclusie dat één van de belangrijkste materiële zaken in mijn leven toch echt in verkeerde handen of dito broekzak moest zijn gevallen.

Hoe dan ook, ik was toch weer in de kroeg dus ik bleef nog even naar een biljartwedstrijd kijken, het verhaal over mijn verdwenen telefoon vertellend aan de beide spelers. Die probeerden me te helpen – “Heb je je eigen nummer al gebeld?” Ja, dat had ik al heel vaak – en probeerden elkaar intussen genadeloos in te maken. In de spanning van het spel gooide één van hen zijn biertje om over mijn tas.

“Verdorie,” zei ik, maar dan in iets minder nette bewoordingen, “eerst wordt mijn telefoon gestolen en dan is mijn tas ook nog eens helemaal doorweekt! Het zit me niet mee vandaag!”

“Wees blij dat je telefoon niet in je tas zit, dan was die ook nog eens kapot geweest,” was het antwoord dat ik kreeg.

Ik dacht weer aan die bekende uitspraak van Cruijff. Die ging vanavond wel heel magertjes op.