Archive for oktober, 2009

You are currently browsing the Theefietslog archives for oktober, 2009.


Klant

De man heeft een volle kar. Hij plaatst al zijn boodschappen op de lopende band en wacht rustig op zijn beurt. Die krijgt hij al gauw, want de jongen voor hem koopt alleen een pakje vloei.

Nadat de caissière alle boodschappen heeft gescand en het bedrag noemt, vraagt de man om nog drie pakjes Camel. Natuurlijk mag hij die. De caissière slaat opnieuw wat aan op de kassa en noemt een nieuw bedrag.

“O, mag ik ook nog een pakje Drum halfzware zonder vloei?”
De kassamedewerkster blijft glimlachen, legt de shag neer en noemt het nieuwe bedrag. De klant haalt twee volgeplakte zegelboekjes te voorschijn en geeft ze aan de caissière, waarna het vriendelijke meisje zonder morren het daarmee gepaard gaande bedrag van de rekening haalt. Wederom noemt ze een bedrag.

De man pakt zijn portemonnee en ik haal opgelucht adem. Eindelijk gaat hij betalen, denk ik hoopvol. In plaats daarvan overhandigt hij de medewerkster een flessenbon. En dan houdt ze het niet meer.

“Jammer dat u die nu pas geeft, want nu moet ik weer van alles ongedaan maken op de kassa.”
“Dat kan ik toch niet weten?” reageert de klant verontwaardigd.
“Ach, het maakt ook niet uit,” zegt het meisje dat haar glimlach terugvindt en van alles intoetst. Ze noemt een bedrag, voor het laatst, zo hopen we allebei.

De man haalt zijn bankpas uit zijn portemonnee en stelt nog één vraag.
“Mag ik een tientje overpinnen?”