Archive for december, 2009

You are currently browsing the Theefietslog archives for december, 2009.


Mevrouw

Na een geslaagde Eerste Kerstdag, eerst achter de kerkelijke piano, daarna een snertbrunch – broodjes, knakworsten, eieren, gezelligheid én erwtensoep – en vervolgens met het gezin om het gourmetstel, besluit ik toch nog even naar de kroeg te gaan om de dag op de juiste manier uit te luiden.

Dat lukt en een paar biertjes later loop ik tevreden naar huis. Een stel jongens van een jaar of achttien fietst me tegemoet. Eén van hen gooit zijn fiets op straat en loopt in mijn richting.
“Hee mevrouw, ik moet wild pissn.”
Ik kijk om me heen en zie geen toilet, dus ik antwoord: “Tja, a’j wilt pissn mo’j wild pissn.”
De jongen kijkt een beetje beteuterd. “Sorry mevrouw,” zegt hij terwijl hij zich weer bij zijn kameraden voegt.

Terwijl ik doorloop hoor ik achter me de jongens lachen. “A’j wilt pissn mo’j wild pissn, hahahaha.”

Deze mevrouw heeft gelukkig nog wel humor.

Decemberdagen

Het is wat met die feestdagen.

Aan de voorochtend van pakjesavond werden de eerste kerstbomen verkocht, terwijl de pepernoten en chocoladeletters al lang en breed in een grabbelbak lagen. “Uitverkoop” schreeuwde het bordje mij toe. De kopstellingen lagen vol kerstkransjes en het duizelde mij.

Bij gebrek aan traditie-erende schoonfamilie doe ik niet aan Sinterklaas. Met mijn eigen ouders, zus en zwager heb ik het kinderfeest reeds jaren geleden afgeschaft en onze vriendengroep speelt het ‘Sinterkerstspel’, iets met cadeautjes en dobbelstenen en bij voorkeur níet in december. Omdat dat zo’n drukke maand is. Read the rest of this entry »

Oorzaak

Een dag voor de dag voor vertrek belde ik de dokter. Ik wilde nog graag voor de vluchtdatum mijn oren laten uitspuiten. Misschien zou ik dan minder last hebben van de drukverschillen bij opstijgen en landen.

Een dag voor vertrek keek de assistente in mijn oren. “Er valt niets uit te spuiten,” zei ze, “je oren zijn helemaal schoon. Maar je hebt wel vocht achter je trommelvliezen.” Een week neusspray gebruiken en bij aanhoudende klachten terugkomen, luidde het advies.

Eenmaal thuis plaatste ik de diagnose op twitter, waarop een reactie kwam: “daarmee zijn mijn oorproblemen begonnen, al ging ik er indertijd mee vliegen”. Vliegen ja. Dat zou ik de volgende dag dus ook gaan doen. Read the rest of this entry »