Archive for januari 5th, 2010

You are currently browsing the Theefietslog archives for the day dinsdag, januari 5th, 2010.


Naar Rossum, of net als in de film

Als je door de cabaretier zelf wordt uitgenodigd voor zijn premi̬re, dan ga je natuurlijk ook. Het leven als theaterrecensente heeft zo zijn voordelen Рbij deze weet u dan ook meteen dat ik sinds kort met deze titel door het leven ga Рen daarvan kan een mens maar beter profiteren.

Ik zal het u maar meteen verklappen: ik durf niet te rijden in het donker. Naar het ouderlijke dorpje gaat nog net, aangezien ik die weg al mijn hele leven ken, maar iedere andere route baart mij al bij voorbaat grote zorgen.

Toen ik in mijn functie als keukenassistent een jaar geleden tijdelijk was overgeplaatst naar een andere locatie – ik loog mezelf voor dat goed keukenpersoneel schaars is – had ik er even niet bij nagedacht dat de weg naar Eibergen ‘s winters om zeven uur ‘s ochtends en een uur of elf later behoorlijk donker is. Diverse paniekaanvallen hebben mij niet gesterkt in mijn functioneren als automobilist.

Groot was dan ook mijn verwarring toen ik enkele maanden geleden de mail ontving.
“…uitnodiging…” – leuk! – “…gastenlijst…” – tof! – “…première…” – super! – “…Rossum…” – waar?! Read the rest of this entry »