Archive for juni, 2010

You are currently browsing the Theefietslog archives for juni, 2010.


Seksecomplex

Al mijn vrije dagen werden wegens zieke collega’s opeens werkdagen en ik had een sollicitatiegesprek op de dag voor de bruiloft. En op die bruiloft wilde ik toch wel graag nieuwe kleren dragen. Zodoende reed ik om half vier naar de stad. Ik parkeerde mijn Golf 2 en draaide het schuifdak dicht, maar dat ging niet zoals dat hoorde.

Na wat boven- en onderdakse handelingen sloot het schuifdak en kon ik richting winkels. Ik besloot het rijtje af te gaan. Filialen van alle grote ketens bezocht ik, alsmede die van enkele kleinere, en ik paste veel.

Zo was er het tuniekje dat op een vuilniszak leek. De legging waar spontaan een knoop vanaf sprong toen hij mijn grof gebouwde kuit passeerde. De witte driekwartbroek die mijn heupen twee keer zo breed deed lijken. En de jurkjes. Read the rest of this entry »

Mislukt

Ik ben bloeddonor. Leest u gerust verder; ik zal u in dit stukje niet proberen te overtuigen om ook bloeddonor te worden. Ik raad het u hooguit aan.

Vijf jaar geleden moest ik voor het eerst sinds lange tijd bloed prikken voor een onderzoek naar de ziekte van Pfeiffer en het viel me erg mee. Dat was voor mij het moment om me aan te melden als donor – een naald is een naald, toch? Die naald gaat inmiddels een paar keer per jaar mijn arm in en ik weet tegenwoordig precies welke ader het meest geschikt is om een halve liter bloed af te staan.

Bloed geven voelt goed, en niet alleen omdat je mensen kunt helpen zonder er zelf slechter van te worden. Voorafgaand aan elke donatie word je gekeurd en het is fijn om een paar keer per jaar op de hoogte te worden gesteld van je bloeddruk en Hb-gehalte. Vooral als deze waarden al jaren constant zijn en je zonder problemen je halve liter bloed mag inleveren.

U voelt hem al aankomen: vandaag mocht ik weer. Ik had er zin in, had goed gegeten en gedronken en voelde me fit. Ja, ik had na de laatste afname een arts geraadpleegd vanwege een langdurige verkoudheid, maar de verpleegkundige zag hier geen problemen in. Mijn bloeddruk was iets hoger dan normaal, maar meestal ben ik vrij op bloedgeefdagen en deze keer had ik de hele dag gewerkt. En toen kwam de vingerprik. Read the rest of this entry »