Archive for februari 12th, 2011

You are currently browsing the Theefietslog archives for the day zaterdag, februari 12th, 2011.


Ei

Het was vrijdagavond en hij had zijn vrouw beloofd dat hij op zaterdagochtend om half negen een eitje voor haar zou koken. Een goedmakertje voor het feit dat hij wéér een avond in het café zat met zijn zuipmaatje. Het moet overigens worden gezegd: zijn vrouw is dol op gekookte eieren.

In het café ging het gesprek over het verschil tussen koken op gas en elektriciteit. Eigenlijk verschilt zo’n kroeg soms weinig van de gemiddelde vereniging van plattelandsvrouwen, bedenk ik me terwijl ik dit schrijf. Er waren wat meningsverschillen maar hij was het met zichzelf wel eens: koken op gas is zo veel fijner. En toen dacht hij aan het beloofde eitje.

“Hoe laat moet je morgenvroeg werken?” vroeg hij aan zijn zuipmaatje.
“Om acht uur,” antwoordde ze.
Hij dacht even na over de gevolgen, maar besloot het toen toch te vragen. “Wil je me morgenochtend om acht uur wakker bellen? Dan kan ik een ei gaan koken.”
Dat wilde het zuipmaatje wel. Graag zelfs.

Koken op gas is zo veel fijner, hij bleef bij zijn mening, maar het was wel jammer dat je aan een gasfornuis geen tijdschakelaar kunt aansluiten. Bijvoorbeeld om te zorgen dat een eitje zichzelf kookt om kwart over acht ‘s ochtends.

Zijn vrouw stootte hem aan, de volgende ochtend in bed. “Je telefoon gaat!” Hij draaide zich om, zuchtte diep en nam op.
“Met je zuipmaatje, goedemorgen! Het is tijd om de pan op het fornuis te zetten! O, trouwens, misschien een tip voor de volgende keer: er bestaan ook elektrische eierkokers. Daar kun je heel gemakkelijk een tijdschakelaar op aansluiten. Dan kookt het ei zichzelf en kun jij lekker blijven liggen!”

Hij kwam niet verder dan “ja, bedankt, doei.” Maar een half uur later had zijn vrouw een gekookt ei.