Archive for november, 2011

You are currently browsing the Theefietslog archives for november, 2011.


Boeven vangen

Ik stond onder de douche mee te zingen met de radio, toen ik in de verte iets hoorde dat op de deurbel leek. Ik besloot er niets op uit te doen; waarschijnlijk een postbode die zijn pakketje ook best bij de buren kwijt zou kunnen. Dus ik douchte door.

Opnieuw ging de bel, schijnbaar iets luider dan de eerste keer. Ik draaide de kraan dicht en luisterde, alsof er iets te horen viel. En dat viel er: een derde keer rinkelde de deurbel. Een onaangenaam gevoel bekroop mij en ik haalde een handdoek over mijn lichaam heen, pakte her en der wat kleding en zorgde dat ik enigszins bedekt bij de voordeur arriveerde. Intussen had de persoon voor mijn deur een vierde en zelfs een vijfde keer op de bel gedrukt.

Ik draaide de sleutel om en opende de deur. Eenmaal naar buiten kijkend schrok ik me wezenloos: twee politieagenten stonden op de stoep. Nare ongelukken schoten door mijn hoofd, er zou vast iets aan de hand zijn met een familielid, of misschien een buurtonderzoek naar aanleiding van een aangetroffen stoffelijk overschot in mijn blok. Read the rest of this entry »

Rustgevend

De vrouw kijkt zoekend om zich heen en de ijverige vakkenvuller vraagt of hij haar kan helpen.
“Heeft u die ‘Goede Nachtrust’ thee nog? Van, uh… Sepultura.”
“Zonnatura bedoelt u?”

Die bedoelt ze.