Archive for juli 12th, 2015

You are currently browsing the Theefietslog archives for the day zondag, juli 12th, 2015.


Derde generatie

Hij noemt zichzelf met enige trots “derde generatie agrariër” en is hard aan het werk in zijn eigen tuin. Ik, boerendochter, had het wel geweten en zag al een uitgestrekte moestuin voor me, maar hij plaatst een blokhut met veranda.

Bij het woord ‘veranda’ zie ik een aardappels schillende huisvrouw in een schommelstoel voor me, uitkijkend over het landweggetje waarover de kinderen elk moment in hun schooluniformpjes huiswaarts kunnen komen huppelen. Tegenwoordig is een veranda echter iets dat de gemiddelde burgertuin omtovert tot openluchthuiskamer. Een loungeset en televisie zorgen voor maximale ontspanning en met een kacheltje is het ook op koude dagen behaaglijk. Niet gek dus, dat ook zijn tuin er nu aan moet geloven.

waspeen_wit“Ik had het wel geweten,” zeg ik toch maar. “Als dit mijn tuin was kwamen er aardappels, andijvie, sla en een heleboel wortels.”
“Wortels?” vraagt de derde generatie agrariër, die ooit als groenteboer in de supermarkt werkte en nu dan toch als dusdanig door de mand valt. “Winterpeen of waspeen?”