Archive for april, 2016

You are currently browsing the Theefietslog archives for april, 2016.


Zekeringen

“En hoe weet ik of ik snelle of trage zekeringen moet gebruiken?” vraag ik aan de verkoopster in de bouwmarkt.
“Herman, wil je even komen?” is haar reactie. Gelukkig komt Herman direct.
“Herman, deze mevrouw vraagt of ze snelle of trage zekeringen moet gebruiken.”

Het wordt me al snel duidelijk: Herman weet het ook niet, maar doet beter zijn best om zijn gebrek aan kennis te verbloemen. Na een onduidelijk verhaal over fabrikanten die zich indekken en de retorische vraag hoe vaak je nou eigenlijk hoort dat er iets ernstigs gebeurt door een verkeerde stop, moet ik mijn keuze maken. Ik kies de snelle.

“Waar is Kraaijkamp als je hem nodig hebt?” probeer ik nog grappig te doen. Beide medewerkers kijken me vreemd aan. “Ja, want die heeft toch meer verstand van zekeringen!”

Soms word ik best moe van mezelf.

Weegschaal

Het gebeurde een tijdje geleden. Een paar maanden, of misschien een paar jaar. Ik ging op mijn weegschaal staan, maar hij deed het niet. De batterij was natuurlijk leeg, want dat gebeurt met batterijen. Ik zou snel een nieuwe kopen.

Gisteren kocht ik dan een nieuwe batterij. Het schoot me opeens te binnen toen ik een setje afzuigkaplampen wilde afrekenen. Want een winkel met afzuigkaplampen zal ook wel batterijen verkopen, toch?

“Ik wil graag de goedkoopste,” zei ik.
“Waarvoor is de batterij?” vroeg de verkoper.
“Voor een personenweegschaal,” antwoordde ik.
“Dan raad ik u aan om een iets duurdere te kopen,” adviseerde de verkoper.
“Toch wil ik graag de goedkoopste,” zei ik standvastig. Of eigenwijs. Om me nader te verklaren voegde ik toe: “Ik sta er toch bijna nooit op.”

Ik stopte de batterij in de weegschaal, nadat ik de afzuigkaplampen in de afzuigkap had gedraaid. (Overigens kookte ik al ruim een half jaar zonder verlichting.) Omdat ik natuurlijk moest testen of de weegschaal het nu weer deed, ging ik erop staan. Ik wist natuurlijk wel zo’n beetje hoeveel ik zou wegen. Read the rest of this entry »