Wijn

Een collega’s dienst zat erop en ze liep naar de uitgang met een pakketje in haar handen. “Janneke, er staat voor jou ook nog een fles wijn,” riep ze naar me. Verrek, ik was mijn kerstcadeautje helemaal vergeten mee te nemen.

Toen ik naar huis mocht, pakte ik mijn presentje. Eén van de koks vroeg of ik de fles die avond meteen soldaat zou maken, waarna we nog wat grapten over de problemen die dat zou opleveren voor de volgende ochtend: een half dronken Janneke die zwalkt over de werkvloer.

‘s Avonds werd de verjaardag van Elvis groots gevierd in de stamkroeg en daar moest ik natuurlijk bij zijn. Na alle grootste hits van the King live gehoord te hebben, afgewisseld met andere al dan niet grote namen als Johnny Cash en zelfs Jason Mraz, liep ik naar huis. Iets later dan de bedoeling was, maar zeker niet minder vrolijk.

Eenmaal thuis zette ik twee van mijn drie wekkers op 7.00 uur – de derde is helaas defect – en ging ik vol vertrouwen slapen. Dat mocht ik slechts een paar uurtjes, dus ik wilde er maximaal van genieten.

Dat deed ik dan ook. Ik hoorde vaag in de verte Plush van Stone Temple Pilots, sinds jaar en dag mijn beltoon – beltoon?! Een blik op mijn telefoon leerde me dat het 8.20 uur was en terwijl ik in al mijn onhandigheid alvast iets nuttigs probeerde te doen als het aantrekken van mijn sokken, belde ik mijn werk terug. Twintig minuten later liep ik met koffie en thee op de afdeling. Twintig minuten overigens, waarin ik mijn persoonlijk record ‘in mezelf vloeken’ verbroken heb.

Aan de koffie, die nog nooit zo goed had gesmaakt, werd nog even mijn fles wijn genoemd. De fles, die ik niet eens nodig had gehad om me voor het eerst in negen jaar te verslapen.

5 Comments

 • Hoe krijg je het voor elkaar. Dat is me in meer dan dertig jaar nog niet gebeurd. Ik ben altijd te vroeg, en heb niet eens een wekker nodig. Aan de andere kant heb ik een collega, die nog nooit op tijd is geweest, maar altijd te laat…

 • Zet je echt drie wekkers? Wow!
  Toen ik “Elvis” las, dacht ik serieus eerst aan “Jonge leu en oale grond”. Oftewel: het wordt hoog tijd dat deze muziekdocent weer aan het werk gaat, shame on me!

 • dat is ook een talent om door 3 wekkers heen te kunnen slapen

 • Nou, 9 jaar is een hele tijd geweest. Kijken hoe lang je record nu gaat worden.

 • Dat overkomt mij normaliter ook nooit, maar een jaar of wat geleden lukte het me wél om door een wekker met een wekgeluid als een scheepstoeter heen te slapen. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat dat wel na een véél te kort nachtje met een stuk of wat biertjes was…

Geef een reactie

Commenting rules

 • Try to keep your comments as relevant as possible.
 • No HTML/JavaScript/BBcode.
 • Don't be abusive: No racism, homophobia or any other nastiness.
 • Feel free to express your opinion, but do so in an eloquent way.

If you do not respect these rules your comments may be edited or even deleted.