Pim Pam Pet

Op mijn eerste werkdag moest ik regelmatig antwoorden op de vraag die meer een aanname was: “Natuurlijk elke dag wezen après-skiën?” Mijn antwoord was ontkennend. Om avond na avond in de kroeg te hangen hoef ik niet op vakantie. Ik bracht een aantal van mijn wintersportavonden juist op een kneuterige maar gezellige manier door: met lieve vrienden en een koud biertje op de bank in ons appartement. Eén week lang leidden wij bijna een gezinsleven.

Inmiddels weet ik het zeker: vergeet Kolonisten van Catan, laat Triviant maar zitten, want voor de echte lol gaat er niets boven Pim Pam Pet. Dat is niet eens uit te leggen, want als ik vraag om ‘iets dat je in de zomer nodig hebt’ met de letter ‘e’, zult u hooguit glimlachen bij het antwoord ‘eerko’. Wij lagen tien minuten dubbel.

Wat ik u echter niet wil onthouden is het liedje dat direct in mijn hoofd kwam en er vooralsnog niet is verdwenen. “We speelden Pim… Pam… Pehet… op de rand van je behed” is het enige dat ik me nog kon herinneren, maar ik heb hem opgezocht. Sander Vos en De Waterlanders, wie kent ze niet, maakten dit gezellige nummer. De videoclip verbaasde me in positieve zin. Die is net zo melig als het spel.

5 Comments

 • Toch heb ik hem van het begin tot het einde bekeken…

 • Ha! Mijn broer placht dit nummer op verzamelcd’s te zetten in die tijd. Grappig om het hier weer terug te horen.

 • Dat was inderdaad een leuk spel en ik deed niet eens “officieel” mee. “Eerko” was voor mij HET vakantiewoord en de Black Eyed Peas met het nummer “I Gotta Feeling” het vakantielied (met dank aan Thijs). Heb het nummer inmiddels gedownload en het komt dan ook zeker op onze vakantie-dvd te staan.

 • Geweldig!! Ik brand het lied op mijn pc en ga het zeker een keer aan de bewoners presenteren. Zij spelen ook pim pam pet en ook zij…..verzinnen de gekste dingen.

  Leuke log, ik kom nog eens langs fietsen

 • Ik heb met mijn vriendinnen ontzettend veel pim-pam-pet gespeeld. Op gegeven moment hebben we nieuwe kaartjes verzonnen. HILARISCH! net zoals die videoclip van het liedje. 100 jaar geleden had ik die op de radio gehoord en altijd onthouden (de tekst is geweldig) en een jaar geleden de clip erbij opgezocht. <3

Geef een reactie

Commenting rules

 • Try to keep your comments as relevant as possible.
 • No HTML/JavaScript/BBcode.
 • Don't be abusive: No racism, homophobia or any other nastiness.
 • Feel free to express your opinion, but do so in an eloquent way.

If you do not respect these rules your comments may be edited or even deleted.