Oud en saai 2: de wilde verhalen

Eigenlijk moet ik eerlijk zijn tegen u. Ik voelde me oud en saai, totdat ik, na het buitenzetten van het oud papier en enigszins wakker geworden door de frisse lucht, een sms kreeg. “Mocht je nog naar café komen mag je m’n sjaal meenemen.”

Verrek, dat ding lag me al weken in de weg. Op Elvis’ vijfenzeventigste geboortedag nam ik hem per ongeluk mee naar huis, terwijl hij eigenlijk om de nek van iemand anders hoorde. Sindsdien liepen iemand anders en ik elkaar mis.

Ik besloot sterk te zijn en antwoordde dat ik niet van plan was om te gaan. Hierop kwam er een nieuw bericht: “Wel gezellig hier, Voornaam Achternaam, ken je die… genoeg wilde verhalen voor een lifetime.”

Die kende ik inderdaad, inclusief wilde verhalen. Even later piepte mijn telefoon echter opnieuw. Nog een gevalletje lang-niet-gezien met de vraag of ik nog kwam en ik kon het niet meer over mijn hart verkrijgen om thuis te blijven. De kroeg had me nodig!

Tien minuten later zat ik achter mijn koude pilsje, in het gezelschap van vier mannen. Echte mannen, dacht ik nog, met het sms’je over de wilde verhalen in mijn achterhoofd.

We praatten over trouwen, kinderen – er gingen zelfs foto’s rond – en honden en opeens besefte ik: zelfs in de kroeg behoor ik tot de categorie ‘oud en saai’. Het is er alleen iets gezelliger.

8 Comments

 • hmmm…klinkt ontzettend herkenbaar.

 • Het probleem is dat we allemaal een jaartje ouder worden; Op het moment van de ‘hoogtij dagen’ merk je het allemaal niet zo, neem je het for-granted, maar als je dan al die leuke tijden gehad hebt merk je steeds vaker dat de leuke tijden en gezellige avondjes vooral de avonden zijn waarop de sterke verhalen weer ten tafel komen…
  En nieuwe vrienden zijn dan mensen die ook eigen verhalen hebben waarover je dan weer kan praten.
  Toen ik net terug was uit australie werd ik altijd zo depressief dat ik altijd aan hetzelfde tafeltje zat in hetzelfde cafe, achter hetzelfde raam met hetzelfde uitzicht.
  Nu zit ik vaak aan een andere tafel in hetzelfde cafe, te praten over de tijd dat we aan die tafel zaten.
  Maar, hoe down het ook klinkt, is het toch nog steeds gezellig en weet ik wel dat ik oud ben, maar om eerlijk te zijn vind ik het prima zo.

  Dat we nog vaak oude verhalen mogen vertellen aan nieuwe mensen…

 • Toch kan ik me dat moeilijk voorstellen van de Janneke die ik al jaren volg. sh.. je hebt gelijk, al jaren.

 • Ik voel me vaak jong en saai, wat misschien nog tragischer is. 😉

 • Je bent net zo oud als je je voelt. I know.. het klinkt oudbollig, maar het klopt! Tijdens deze reis merk ik dat iedereen mij begin 20 schat en als ze horen dat Dennis 37 is, valt men bijna flauw. Misschien komt het doordat we ons mengen met andere backpackers, omdat we nog geen kids hebben en leven alsof we alle tijd van de wereld hebben. Maakt niet uit wat je doet en wat van mij vindt, zolang ik me niet saai voel, ben ik per definitie niet saai. Al denken veel buitenlanders daar weer anders over omdat ik een niet rokende en drinkende Nederlander ben :-)

  P.S. we hebben nog een mooie culturele ervaring opgedaan vandaag, blog staat er :-)

 • Nou wil ik nog even opmerken dat ik na een paar klikjes vindt dat Janneke interessante followers heeft :)

  En op Sheila zou ik nog willen reageren dat ik ook erg lang veel jonger werd geschat, maar dat dat bij mij nadat ik ‘echt’ ben gaan werken (en bijbehorende verantwoordelijkheden van een eigen huis enzo) het toch wel achteruit is gegaan. Het ondersteunt jou stelling ook idd omdat ik mezelf ook idd ouder/serieuzer zie…

 • Ik sluit me bij Sheila aan. Het is maar net wat je er zelf van maakt toch? en anders.. wat dan nog?

 • Haha, je zet dus alle blogs op je blog site, vond het al een vreemd verhaal zonder conclusie op hyves, maar in het echt issie leuk! Wel vreselijk dat je dan ook nog 27 geworden bent, lijkt me niet echt bevordelijk.

Geef een reactie

Commenting rules

 • Try to keep your comments as relevant as possible.
 • No HTML/JavaScript/BBcode.
 • Don't be abusive: No racism, homophobia or any other nastiness.
 • Feel free to express your opinion, but do so in an eloquent way.

If you do not respect these rules your comments may be edited or even deleted.