Trots

twente_logoLandskampioen FC Twente wordt gehuldigd en ik ben aan het werk. Toch lichtelijk balend dat ik niet in Enschede ben, doe ik mijn ronde met de koffiekar. Gelukkig kijken bijna alle bewoners naar TV Oost en zo krijg ik toch nog iets mee van de huldiging.

Ze zit op de bank te kijken als ik binnen kom.
“Ik kom er heel even bij zitten hoor,” zeg ik terwijl ik plaatsneem op de stoel naast haar.
“Natuurlijk, kom erbij, gezellig!” antwoordt ze, terwijl we naar de overwegend rode beelden op haar televisie kijken.
“Wat mooi,” zeggen we, en “ze hebben het wel verdiend,” en meer van die dingen, totdat ze opeens opspringt.
“Ik ben iets vergeten!”

Ze loopt naar de slaapkamer, opent de kledingkast en pakt iets van de bovenste plank. Het is een rode sjaal met een afbeelding van het Twents ros en in witte letters de naam van onze favoriete club. Ze slaat de sjaal om.

“Zo,” zegt ze. “Nu kan ik verder kijken.”

6 Comments

 • Het werd ook eens tijd dat er eens iemand anders die cup zou pakken. En ze hebben het verdiend.

 • BeeJee zegt:

  Terwijl jij lekker in een lokale kroeg de wedstrijd zat te bekijken, zat ik in het verre Zeeland de wedstrijd te volgen. Beleving is toch anders dan. Maar kampioen zijn ze geworden en dat is het belangrijkste…

 • Vuurwerk heb ik niet gezien. Maar de sfeer was heel apart, erg leuk. Welk café als ik vragen mag?

 • @Me!: Dank!
  @BeeJee: Trots!
  @HanKaas: Die met zicht op zee 😉

 • BeeJee zegt:

  Volgend seizoen ga je mooi maar een keer mee naar de Grolsch Veste. Goed?

 • @BeeJee: ja!

Geef een reactie

Commenting rules

 • Try to keep your comments as relevant as possible.
 • No HTML/JavaScript/BBcode.
 • Don't be abusive: No racism, homophobia or any other nastiness.
 • Feel free to express your opinion, but do so in an eloquent way.

If you do not respect these rules your comments may be edited or even deleted.