Seksecomplex

Al mijn vrije dagen werden wegens zieke collega’s opeens werkdagen en ik had een sollicitatiegesprek op de dag voor de bruiloft. En op die bruiloft wilde ik toch wel graag nieuwe kleren dragen. Zodoende reed ik om half vier naar de stad. Ik parkeerde mijn Golf 2 en draaide het schuifdak dicht, maar dat ging niet zoals dat hoorde.

Na wat boven- en onderdakse handelingen sloot het schuifdak en kon ik richting winkels. Ik besloot het rijtje af te gaan. Filialen van alle grote ketens bezocht ik, alsmede die van enkele kleinere, en ik paste veel.

Zo was er het tuniekje dat op een vuilniszak leek. De legging waar spontaan een knoop vanaf sprong toen hij mijn grof gebouwde kuit passeerde. De witte driekwartbroek die mijn heupen twee keer zo breed deed lijken. En de jurkjes.

Het jurkje dat niet dicht kon, het jurkje waarin ik verstrikt raakte, het jurkje dat wel erg doorschijnend was, het jurkje met het belachelijk diepe decolleté en al die jurkjes met een naad midden over mijn borsten, al dan niet met strik, ceintuur of lint.

Ten einde raad ging ik op een bankje zitten en belde ik mijn zus. “Ik heb te grote tieten,” riep ik uit en ik zag om me heen verschillende Enschedeërs naar me kijken. En niet op ooghoogte.

Ik zocht verder, ik paste tot ik een ons woog maar ik was nog steeds te dik, te rond, te goed bedeeld en vlak te bleek niet uit. Niets stond en het neigde negen uur te worden.

Ik was het zat. Ik liep naar de auto en het huilen stond me nader dan het lachen. Waarom moest ik zo nodig een vrouw zijn? Waarom kon ik niet, net als iedere man in mijn omgeving, op elk feest hetzelfde pak dragen?

Onderweg naar huis kwamen de tranen. Natuurlijk, het waren tranen van alle stress en vermoeidheid van de afgelopen week, maar het niet kunnen vinden van mooie feestkleding was wel een heel grote druppel.

Ik stopte voor een zebrapad, want een voetgangster wilde oversteken. Het was een vrouw van een jaar of zestig met een roze T-shirt, een roze legging en roze Crocs. Er kwam een glimlach door mijn tranen, ik draaide het schuifdak open en zette de radio harder.

Eenmaal thuis draaide ik het schuifdak dicht, maar dat ging niet zoals het hoorde. Ik keek er eens goed naar, draaide een paar schroefjes aan, zette een rubbertje recht en draaide nog eens aan de hendel. Dicht.

Ik had een man moeten zijn.

6 Comments

 • René zegt:

  Mannen kunnen ook te groot bedeeld zijn hoor, mij staan leggings ook behoorlijk raar! Nee maar effe serieus, jammer dat het zo moest lopen, hopelijk heb je er op de dag van de bruiloft niet zon veel meer aan gedacht en heb je toch nog plezier gehad.

 • Janneke toch…. De tranen lopen me over de wangen. Maar nou even serieus, ik heb hier een dochter zitten die er ook zo over denkt en niks passend kan vinden wat haar staat. Ze blijft wel zoeken, en heel vaak.

 • Het is heel normaal dat je niets kunt vinden als je iets moet vinden.
  Dus vaker naar de stad en dan ergens tegenaan lopen waar je heel tevreden mee bent. Als je dat regelmatig doet heb je altijd wat leuks om aan te trekken. 😉

 • @René: het was zeker een mooie dag, dank je!
  @Me: ik vind het zoeken niet zo leuk…
  @Mirjam: ik vind het al zo’n hel om te winkelen, dus dat stel ik het liefst uit totdat het (voor mijn gevoel) écht moet. niet altijd met resultaat dus 😉

 • Rianne zegt:

  Hee daar oud-collega!

  Ik was weer eens even op je site beland om wat van je geschreven stukjes te lezen.
  Met dit verhaal maak je natuurlijk wel nieuwsgierig naar wat je dan wél droeg 😉

  Liefs, Rianne

 • Hee Rianne!! Leuk weer een reactie van je!! Ben benieuwd hoe het met je gaat! En wat ik wél droeg…? Hetzelfde pak als de bruiloft ervoor. En het feestje dat daarvoor kwam. En die bruiloft dáárvoor. En kerst. En… 😉

Geef een reactie

Commenting rules

 • Try to keep your comments as relevant as possible.
 • No HTML/JavaScript/BBcode.
 • Don't be abusive: No racism, homophobia or any other nastiness.
 • Feel free to express your opinion, but do so in an eloquent way.

If you do not respect these rules your comments may be edited or even deleted.