¡Vamos a Barcelona!

 

In november 2005 ging ik op vakantie naar Spanje. Hoewel ik toen in een gekke bui besloot om elk jaar een nieuw land te ontdekken, was het vooralsnog mijn laatste buitenlandse vakantie. Het kwam er gewoon niet van en eigenlijk hoeft het ook niet zo nodig van mij. Als ik een weekje vrij heb kan ik daar thuis ook wel van genieten en door op zonnige werkdagen ‘s avonds een terrasje te pakken, of op een vrije dag lekker in de omgeving te wandelen of de stad in te gaan, krijg ik echt wel een vakantiegevoel!

Inmiddels heb ik, voor het eerst in mijn werkzame leven, twee en een halve week vakantie opgenomen. Zeventien vrije dagen achter elkaar en wel in oktober. Mijn vakantie begint met een weekendje weg naar een onbekende bestemming – twee meiden van de vriendinnengroep organiseren dit verrassingsweekend – en twee dagen later pakken A, B, M (die ook wel P werd genoemd, maar dat zal hooguit vaste lezers met een goed geheugen iets zeggen) en ik het vliegtuig naar Barcelona.

Wederom Spanje, hoor ik u denken, dus geen nieuw land. Dat klopt, maar dat maakt het niet minder interessant. Barcelona moet geweldig zijn en ik houd van Spanje. Dat ontdekte ik tijdens die vakantie in november 2005. Ik vind Spaans een mooie taal, ik houd van Spaanse literatuur, muziek en films en hoewel Barcelona meer Catalaans dan Spaans schijnt te zijn, lijkt de stad mij het ideale doel voor de eerstvolgende stedentrip.

In oktober gaat het gebeuren. Dan maakt Janneke haar tweede vliegreis, wederom naar Spanje, op zoek naar cultuur, gezelligheid, taal y unas cervezas (die doorgaans mijn beheersing van de Spaanse taal zeer bevorderen). Als u, als al dan niet ervaren Barcelonaganger, tips heeft mag u ze hieronder achterlaten! U krijgt vast nog wel een reisverslagje tegen die tijd.

Geef een reactie

Commenting rules

  • Try to keep your comments as relevant as possible.
  • No HTML/JavaScript/BBcode.
  • Don't be abusive: No racism, homophobia or any other nastiness.
  • Feel free to express your opinion, but do so in an eloquent way.

If you do not respect these rules your comments may be edited or even deleted.