In de auto

Als ik ’s ochtends in de auto stap om naar het werk te gaan, zet ik eerst de mand met schone was op de mat voor de passagiersstoel. Het duurt ongeveer twintig minuten totdat ik mijn Fiesta de parkeerplaats van de zorginstelling oprijd, en die tijd kan ik maar beter nuttig besteden, toch? Met mijn rechterhand vouw ik de hand- en theedoeken mooi vierkant op, zodat ik een kaarsrecht stapeltje kan maken op het dashboard. Ik moet toegeven, kleding gaat wat lastiger. Aan overhemden begin ik niet meer, daar heb ik toch echt twee handen bij nodig, en dat gaat natuurlijk wat moeilijk als ik gelijktijdig moet sturen. T-shirts en hemdjes zijn echter best te doen, als het tenminste rustig is op de weg.

Na het parkeren van mijn Fiesta zet ik de stapels schoon goed in de mand en leg ik mijn snijplank en koksmes alvast klaar voor de terugweg. Een goede voorbereiding voor de avondmaaltijd is immers het halve werk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die een nuttige draai geeft aan haar reistijd. Steeds vaker werd ik me bewust van wat mensen zoal doen in de auto. Kreeg ik een berichtje op mijn mobiele telefoon, vol typefouten, met daarna de verontschuldiging: “Sorry voor de fouten, maar ik zit achter het stuur.” Of ik was aan het bellen met iemand, die me ‘even weg moest leggen’ omdat er een lastige bocht te nemen was. Op Facebook en Instagram zag ik foto’s van mooie zonsondergangen en grappige kentekenplaten, meestal zo rond de spitstijd. Nuttige dingen doen tijdens het woon-werkverkeer, waarom had ik daar nooit aan gedacht?

Ik heb geen belangrijke berichten te versturen of noodzakelijke telefoontjes te plegen en ik voel niet de onweerstaanbare behoefte om dat wat ik zie met al mijn contacten te delen. Maar wassen en koken, dat zijn toch dingen die moeten gebeuren!

 

Mocht het schokkend voor u zijn, dat ik spreek over een Fiesta: ja. Ik rijd Ford. Het rode Golfje, dat me bijna altijd trouw is gebleven en waarin ik op de dag af twaalf en een half jaar reed, is naar een autoboerderij met allemaal andere Golfjes en andere voertuigen, alwaar hij een vredig bestaan leidt. 

One Comment

  • Hmmm daar heb ik nou nooit aan gedacht om dat tijdens het autorijden te doen. Ik maak me wel schuldig aan het posten van Instagram foto’s, maar sms’en en bellen probeer ik wel zoveel mogelijk te vermijden. In de stad is opletten soms ook wel handig.

Geef een reactie

Commenting rules

  • Try to keep your comments as relevant as possible.
  • No HTML/JavaScript/BBcode.
  • Don't be abusive: No racism, homophobia or any other nastiness.
  • Feel free to express your opinion, but do so in an eloquent way.

If you do not respect these rules your comments may be edited or even deleted.