Plaatje

Iedereen die wel eens met mij in één ruimte sliep, weet het: Janneke knarsetandt. Het hoorde bij me, ik wist niet beter, en wie er last van had moest mij maar wakker maken.

Inmiddels ben ik zelf degene die er het meeste last van heeft. “Ik zie wel wat slijtage,” zei de tandarts voorzichtig en toen ik binnen een paar maanden twee vullingen verloor en een ondertand van plaats wist te veranderen, was het me duidelijk: er moest iets gebeuren.

“De beste oplossing is een knarsplaatje,” zei de tandarts. Aldus haalde ik afgelopen dinsdagmiddag een stuk doorzichtig materiaal in de vorm van mijn bovengebit op. Omdat ik moe was, besloot ik het direct uit te proberen. Ik deed het plaatje in mijn mond en ging op bed liggen. Na een paar minuten sliep ik en een uur later werd ik uitgerust wakker, blij met mijn nieuwe hulpmiddel.

Die nacht kon ik niet in slaap komen. Het plastic geval in mijn mond zat me in de weg. Ten einde raad legde ik het op het nachtkastje; ik zou morgen wel weer zien. Ik viel direct in slaap.

De volgende nacht besloot ik het plaatje koste wat kost in te houden. Het ging goed, ik lag niet zo lang wakker. De volgende ochtend was er één als zovele. Ik lag even te snoozen, draaide me nog eens goed om en voelde iets hards onder mijn kussen. Daar lag het plaatje.

De derde nacht ging ik vol goede moed in, wederom met het stuk plastic in mijn mond. Ik sliep de hele nacht heerlijk door en vond de volgende ochtend mijn knarsplaatje op het nachtkastje.

Ooit word ik zo’n oudere die elke ochtend haar kunstgebit kwijt is.

2 Comments

  • Hahaha, zo zou dit bij mij ook gaan! De aanhouder wint, denk ik dan maar. Of: wie mooi wil zijn moet aan haar plaatje denken. 😉

  • @Romy het is afgelopen nacht goed gegaan, ik werd er vanochtend mee wakker :) (en meteen beste slijtplekken erop… blijkbaar knars ik best hard)

Geef een reactie

Commenting rules

  • Try to keep your comments as relevant as possible.
  • No HTML/JavaScript/BBcode.
  • Don't be abusive: No racism, homophobia or any other nastiness.
  • Feel free to express your opinion, but do so in an eloquent way.

If you do not respect these rules your comments may be edited or even deleted.