Waar zouden we zijn?

Jaren terug reisde ik regelmatig met de trein. Ik had een OV-studentenkaart en het was voor mij dus een kwestie van in- en uitstappen om vanaf A in B te komen. Na het beëindigen van mijn studie, verliep mijn OV en speelden mijn reizen zich voornamelijk af op theefiets en in de rode Golf 2.

Bezem, Heyrik, Mozes, Theefiets

De weblogmeeting in Zwolle was overigens geslaagd! v.l.n.r. Bezem, Heyrik, Mozes en Theefiets.

Gisteren reisde ik met A en B weer eens met de trein, en wel van het pittoreske Heino – onze parkeerplaats – naar provinciemetropool Zwolle. Dat ging prima. De kaartjesautomaat werkte, de drukte viel mee en we hadden niet eens vertraging!

Na een dag genieten van allerlei goede en betere artiesten, webloggers en Balinese culinaire hoogstandjes – ik ben me ervan bewust dat dit een rare zin is – besloten wij de trein van 19.36 uur te nemen. Dat wil zeggen: toen wij op het station kwamen was dat de eerste trein naar Heino.

Even na half acht stapten wij in de trein, om de daarop volgende twintig minuten toe te kijken hoe mensen instapten, uitstapten, schrokken van de drukte, toch maar doorliepen, uitstapten om een sigaret te roken om vijf minuten later vrolijk weer naar binnen te komen, of uithijgden van een partijtje hardlopen dat achteraf niet nodig bleek te zijn. Wij zaten als spreekwoordelijke haringen in een ton, hoewel her en der opmerkingen over personenvervoer werden gemaakt die juist deze dag eigenlijk niet door de beugel konden. Na deze twintig enerverende minuten werd omgeroepen dat deze trein niet meer zou gaan rijden.

Wij stapten uit, wachtten op de trein van 20.06 uur en wisten uiteindelijk toch nog voor half negen de parkeerplaats in Heino te verlaten. Na nog een, dankzij de TomTom, toeristische route door de mooiste binnenwegen van Heino en omstreken, wist ik het weer zeker: ik ben voorstander van de autoreis, zonder navigatiesysteem maar mét wegenkaart en een beetje boerenverstand.

Maar af en toe is het heerlijk je te laten rijden.

9 Comments

 • A en B zegt:

  Hey Janneke,
  Het was gezellig gisteren. We doen een keer een wedstrijdje, Tom en Tom en Auto tegen Janneke en haar Boerenverstand (en Burrito met wagentje) :-). Weet iemand nog een leuke bestemming?
  Groeten, A en B.

 • Janneke zegt:

  Ja A en B, doen we! Beetje à la Top Gear :) Moet Burrito wel eerst volwassen zijn hoor, anders is het niet eerlijk. Maar gewoon Golf 2 en wegenkaart is ook goed, en dan niet over de maximumsnelheid he! En als bestemming dan toch die bbq? Ben ik benieuwd :)

 • En? Vielen ze mee in het echt?
  Zelf lag ik geveld door Zwolse griep sipjes op de bank…..
  Op naar de volgende webmeeting!

 • Zo kom je nog eens ergens! Leve de NS! (Maar dan moeten ze niet overvol zijn en wel netjes op tijd rijden).

 • Ik vond het wel gezellig. En culinair verantwoord. Enzo.
  Nog wel voor 9 uur Enschede gehaald? Nee he….

 • Oh. Je servertijd staat nog op -1…

 • heyrik zegt:

  gaat lekker met je nieuwe log he….;-)

 • Oh ja… de tijd van de OV… wow….. Dat waren nog eens tijden.

  En een web-log meeting? Leuk!

 • Janneke zegt:

  @Heyrik: gaat erg lekker, zie nieuw logje :)
  @Sheila: ik mis het ook nog wel eens… en de weblogmeeting was er één in de categorie ‘nu we er toch zijn’, maar erg leuk!

Geef een reactie

Commenting rules

 • Try to keep your comments as relevant as possible.
 • No HTML/JavaScript/BBcode.
 • Don't be abusive: No racism, homophobia or any other nastiness.
 • Feel free to express your opinion, but do so in an eloquent way.

If you do not respect these rules your comments may be edited or even deleted.